logo IDIBELL
Català  |   Castellano  |   English
Cerca
L'InstitutRecercaActualitatPlataformesUneix-te a nosaltresEines
 

Notícies

boto imprimir
Data: 01/02/2018

Àlex Vaquero rep 200.000 euros de Worldwide Cancer Research per entendre l’origen del càncer


El doctor Àlex Vaquero, líder del grup de recerca en biologia de la cromatina de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha rebut un dels prestigiosos ajuts de l’organització Worldwide Cancer Research per valor de 200.000 euros. L’import servirà per finançar un nou projecte d’aquest grup de recerca bàsica centrat en l’estudi dels mecanismes de formació de tumors.

 

El projecte liderat pel Dr. Vaquero, titulat “Dissecting the specific contribution of Sirtuin ADP-ribosyltransferase and deacetylase activities in tumorigenesis” (Disseccionant la contribució específica de la sirtuina ADP-ribosiltransferasa i la deacetilasa en la tumorigènesi), tindrà una durada de 36 mesos a partir d’aquest mes de febrer. La recerca busca entendre el pes que un grup específic de proteïnes, anomenades sirtuines, té en el desenvolupament del càncer per tal de proposar millores en el tractament d’aquesta malaltia.

 

Les sirtuines són enzims implicats en la resposta cel·lular a l’estrès. Determinades condicions d'estrès són molt rellevants, ja que s'han demostrat que contribueixen al desenvolupament de tumors. No obstant, el rol de les sirtuines és complex, fet que es deu, en part, al fet que algunes sirtuines mostren dues activitats enzimàtiques diferents, en certs casos oposades. L’equip del Dr. Vaquero vol entendre aquesta diversitat enzimàtica i la contribució específica de cadascuna d'aquestes activitats al paper de les sirtuines en el càncer.

 

“L’ajut financer rebut servirà principalment per a contractar un investigador post-doctoral que es dedicarà en exclusiva a aquest projecte”, comenta el Dr. Vaquero. Enguany, la convocatòria d’ajudes ha rebut 750 propostes, de les quals només una vintena (un 3%) han estat seleccionades, incloent el projecte del grup IDIBELL.

 

La Worldwide Cancer Research (antiga AICR) és una organització benèfica que finança la recerca de qualsevol tipus de càncer a nivell internacional a través d’una convocatòria d’ajudes anual de gran prestigi. L’objectiu d’aquesta organització és reclutar el millor talent investigador d’arreu del món per desenvolupar tractaments contra el càncer millors i més efectius.

foto El dr. Àlex Vaquero
El dr. Àlex Vaquero

Share/Bookmark
 
© 2018 Institut d'Investigació Biomèdica de BellvitgeResultats per pàginaData inicial
Seleccionar data
TitolData final
Seleccionar data
Buscar


La vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

AcceptarLa vostra contrasenya està a punt de caducar. Si us plau, escriviu una nova contrasenya per seguir navegant

Recordeu que aquesta contrasenya us serveix per accedir a totes les aplicacions web de l’IDIBELL

Nova contrasenya:
Confirmar nova contrasenya:

Acceptar


Cancel·lar

Les contrasenyes no coincideixen
La contrasenya ha de tenir com a mínim 6 caracters
La nova contrasenya no pot contenir caràcters especials
Registre d'usuari

Nom
1r Cognom
2n Cognom
Correu electrònic
Usuari
Contrasenya
Idioma


Acceptar


Cancel·lar
Encara no heu confirmat l'asistencia al curs de programacio en R programat pel dia 29-30 de juny i 6-7 de juliol, la data limit per fer la confirmació es el dia 09/06/2017

Voleu confirmar l'asistencia ara?

No
Falta informació referent a les vostres dades personals i de contacte, necessària per mantenir les bases de dades de l’IDIBELL.

Desitgeu omplir el formulari ara?

No

Si su plau, recordeu introduir la previsió de vacances a l’aplicatiu

Acceptar

Cancel·lar